23.12 - 27.12 on meie kauplus suletud. häid pühi!

Külaliskorteri sisustamine keraamiliste plaatidega

Paljud inimesed peavad külaliskorterisse investeerimist heaks viisiks raha teenida. Kuidas aga kujundada ja sisustada selline korter, et see meeldiks erinevatele külalistele ja vastaks nende ootustele?

Külaliskorteri sisustamine keraamiliste plaatidega vipex
Rako BETONICO decor plaadid

Külaliskorteri sisustamine võib olla väljakutse, sest ei ole teada, kes tulevased külalised on ja millised on nende vajadused. Samas on olemas tühi korter, kuhu on vaja luua hubane ja funktsionaalne elukeskkond. Edukas kujundus algab loogilisest ja selgest planeeringust, mis põhineb ruumi funktsioonidel. Kuigi külaliskorterites on tavaliselt ruumi vähem, piisab sellest, et luua mugav elamine ühele või kahele inimesele. Tavaliselt sisaldab külaliskorter avatud köögiga elutuba, vannituba ja magamistuba. Esik on tihti ära jäetud, kuna selle lisamine võtaks väärtuslikku eluruumi. Kuigi talvisel ajal võib esikust puudust tunda, aitab selle eemaldamine muuta elutoa avaramaks.

Külaliskorter võiks olla minimalistliku stiiliga, sest just külaliste isiklikud asjad ja riided annavad ruumile elu. Seetõttu on sisekujunduse värvivalik sageli neutraalne ja tagasihoidlik – eesmärgiga olla kui tühjaks lõuendiks. Väike korter värvitakse sageli valgeks, kuna see sümboliseerib puhtust ja avarust. Kuid kui ruumis on palju loomulikku valgust, sobib ka hall toon suurepäraselt – see on ajatu ja klassikaline valik. Selles korteris on saavutatud terviklikkus just materjalide ja värvide läbimõeldud kasutamise kaudu. Ruum on dekoreerimata traditsioonilises mõttes – materjalid ise loovad interjööri. Erilist tähelepanu on pööratud keraamilistele plaatidele, millega on kaetud nii seinad kui ka põrandad.

Üks kaasaegne sisekujundusvõte on kasutada elutoa seinal keraamilisi plaate, mis loovad huvitava ja pilkupüüdva fookuspunkti. Samu plaate kasutatakse ka põrandal, mis lisab ruumile visuaalset sidusust. Antud korteri seinaplaadid on kaunistatud õrna mosaiikmustriga, mis lisab ruumile elegantsust. Kuna tegemist on külaliskorteriga, tuleks eelistada materjale, mida on lihtne puhastada ja hooldada. Sisekujunduse värvigamma on lihtne ja minimalistlik – hallid plaadid, valge diivan, mustad graafilised lauajalad ja seinariiulid ning aktsendiks tumeroosa tugitool. Kõik on aus ja otsekohene, ilma liigsete kaunistusteta. Sisustus peaks olema funktsionaalne, lihtne kasutada ja hooldada, kuid samas visuaalselt atraktiivne.

Külaliskorteri sisustamine keraamiliste plaatidega vipex
Rako BETONICO grey plaadid

Korter on terviklik ruum, kus erinevad tegevusalad on visuaalselt eristatud eri mõõtmetega plaatide abil. Elutuba saab vastavalt vajadusele kasutada nii söögitoana kui ka kodukontorina. Vannituba aga asub eraldi ruumis ja on täielikult kaetud helehallide keraamiliste plaatidega, millel on õrn mosaiikmuster. Kui varasematel aastakümnetel peeti vannituba peamiselt hügieeniks, siis tänapäeval on see muutunud oluliseks lõõgastumise ja enesehoolduse kohaks. Seega tuleks vannitoa kujundamisel arvestada, et ruum oleks võimalikult mugav ja nauditav.

Kokkuvõttes on külaliskorteri sisekujundus edukas, kui saavutatakse tasakaal hinna, funktsionaalsuse ja kvaliteedi vahel.

Kuidas saame aidata?

Populaarsed otsingud: