23.12 - 27.12 on meie kauplus suletud. häid pühi!

Keraamiline plaat terrassile ja välikööki

Keraamiline plaat terrassile ja välikööki vipex
Rako Vals plaadid

Siinne maja laiendati projekteerimise käigus terrassi võrra, kus maja sisearhitektuur ka mõtteliselt jätkub. Terrassil kasutati sama laadi keraamilisi plaate mis seeski. Ka köögisaar kaeti samade plaatidega. Elegantse vormi ja mugavuse kõrval on määraval kohal teostuse kvaliteet ja materjal. Et kogu see loodud ilu Eestimaa vihmase ilmaga ka järgmise suve vastu peaks, on oluline kasutada vastupidavaid ja veekindlaid materjale. Plaatidega kaetud köögisaar on praktiline, väga tugev, kriimustus-, määrdumis- ja kuumuskindel ning kõrge UV-vastupidavusega ja võib julgelt üle talve väljas seista. Need plaadid on väga tugevad ja vastupidavad, kannatavad vihma, ei pleegi päikese käes, on vastupidavad temperatuurimuutustele ja hülgavad mustust. Kui põhjalikum korrastustöö ette võtta, piisab veest ja survevoolikust.

Looduslikud keraamilised plaadid 

Kui kunagi olid tööstuslikult toodetud ja looduskivi piirid selged, siis täna on need üsna hägused. Glasuuritud keraamilise plaadi tunneb ära igaüks. Tööstuslikult toodetud, suure rõhu all kokkupressitud ja põletatud glasuurimata plaadiga aga on teine lugu. Täismassplaadi välimus on sageli sedavõrd lähedane looduskivile, et isegi asjatundjal on raske erinevusi märgata.

Üks trend tuleb, teine läheb, aga keraamilised plaadid pannakse paika pikaks ajaks, mistõttu disainiteadlik inimene ei taha kuuldagi sellest, et tema palju maksma läinud ja aega nõudnud terrass koos väliköögiga polegi järgmisel aastal moes. Teadagi, nagu rõivamoes, nii on ka keraamiliste plaatide valdkonnas kõik moes, tähtsaim on lähtuda funktsioonist ja leida oma eripära.

Keraamiline plaat terrassile ja välikööki vipex

Rako Vals plaadid

Igatahes prinditud plaat on looduskivi sundinud taganema, sest on kergemini paigaldatav, odavam, paremini puhastatav ja ökoloogilisem. Enamik plaaditootjaid on kuulutanud, et nemad on ökosõbralikud, sest keraamiline plaat pannakse paika kümneteks aastateks, lisaks säästavad naturaalsete materjalide imitatsioonid metalli, puitu ja looduskivi. Tervitatav on seegi, et paljud tootjad on hakanud keraamilist plaati taaskasutama ja seda mitmel erineval moel.

Kuidas saame aidata?

Populaarsed otsingud: